Fadderprosjektet St. Rafael

 

images/info/Fadder_prosjektet_St__Rafael_clip_image002.jpgFadderprosjektet ble opprette i 2004 for å hjelpe barnehjemmet Hogar Rafael Ayau i Guatemala. Barnehjemmet er Guatemalas største med kapasitet til å ta vare på 150 barn. Hjemmet er drevet av tre ortodokse nonner fra Treenighetsklosteret-Lavra Mambre som ligger ved innsjøen Amatitlan utenfor Guatemala City.
Klosterets Igumena (abbedisse) m. Ines grunnla, med Metropolitt Antonio Chedraoui´s (Antiokiapatriarkatet) velsignelse, den ortodokse kirken i Guatemala i 1995. I 1997 bli nonnene bedt om å påta seg driften av hjemmet  som i sin tid ble startet av en slektning av m. Ines.

Jeg kom i kontakt med barnehjemmet i 2000 under et studieopphold i Guatemala, og ble imponert over den høye kvaliteten det holder i alle ledd. Særlig over det møysommelige arbeidet som utføres for å rehabilitere barn som har lidd all tenkelig og utenkelig overlast. Gjennom mange besøk har jeg sett at det umulige er mulig. Ingen ting er håpløst, og ingen oppgave er for vanskelig for den som setter sitt håp til Kristus, er tålmodig og viljesterk.
images/info/Fadder_prosjektet_St__Rafael_clip_image004.jpgVenner og kjentes innsats i fadderprosjektet har gjort det mulig å støtte barnehjemmet  med betydelige donasjoner. Blant annet forsørges fem barn av prosjektet.
St. Rafael faddere har lagt inn et fast månedlig trekk fra sin konto til fadderkontoen på 200 kr. Pengene på fadderkontoen overføres direkte til barnehjemmets konto. Fadderprosjektets eneste driftsutgift er transaksjonsgebyret til banken. Alle som utfører administrative oppgaver for fadderprosjektet gjør det  vederlagsfritt og med glede. Fadderprosjektet er registrert i Brønnøysundregisteret.

Bildene er fra barnehjemmets 10 års jubileum i november 2007. 

 images/info/Gualemala_Ninios.jpg

En blir fadder ved å innbetale 200 kr månedlig til fadderprosjektets konto: 8160 85 23553, og samtidig gir beskjed om at man ønsker å være fadder til Ingunn Irene Knutsen på mailadresse: ingunn_knutsen@ortodoksstavanger.no

Mer informasjon om barnehjemmet finnes på web siden: www.hogarafaelayau.org

Intervju med moder ines på den russiske web siden pravoslavie i 2009. 


Oversetter Nettside / Translate Webpage

 

logginn